Preskočiť na obsah. | Na navigáciu

Osobné nástroje

Navigation

cesta: Titulná stránka / PROGRAMY / >mimoklubové / 2010 / 6.12.10 Laibach
This is UNI Plone Theme

6.12.10 Laibach

Laibach = legenda v Košiciach
Kedy 06. 12. 2010
od 21:00 do 23:00
Kde Kasárne Kultúrpark
Vstupné 10 €

LaibachLAIBACH

Tohtoročný Mikuláš prinesie fanúšikom industriálnej a experimentálnej hudby v Košiciach výnimočný darček. Priestor Kasární/Kulturparku svetelnou a hudobnou šou 6. decembra zaplní slovinská kapela Laibach. „Ide o nemecký názov slovinského hlavného mesta Ľubľana, no hlavne je Laibach legenda hudobnej scény, na ktorej vyrástlo množstvo generácií a prinesie do Košíc stále trvajúci happening, ako členovia kapely s obľubou označujú svoje hudobné turné. Laibach dobyje košické Kasárne/Kulturpark veľkolepou multimediálnou šou,“ hovorí Blažena Sedrovičová z Kulturparku.
Laibach vznikol začiatkom 80. rokov a postupne si vydobyl uznanie na medzinárodnej scéne, aj keď to doma, vzhľadom na vtedajšie politické pomery, nemala kapela ľahké. Ako uviedla Sedrovičová, sú provokatívni, avšak ich posolstvá sú hlboké. Môže sa na prvý pohľad zdať, že ich uniformy, coververzie niektorých popových hitov a celé divadlo sú „smiešne,“ avšak táto totalitná štylizácia je účelná.
„Sme veľmi radi, že môžeme do Košíc priniesť tento projekt a dať tak príležitosť vidieť kvalitnú produkciu, ktorá je vo svete etablovaná. Tvorba skupiny Laibach je pre nás kľúčová. Jednak pre rozmer prepájania viacerých umeleckých disciplín a taktiež pre ich kritiku totalitných zriadení a manipulačných praktík v politike. Témy, ktoré sú aj v dnešnej dobe stále aktuálne. V rámci koncertu dávame priestor aj mladému košickému audiovizuálnemu zoskupeniu Bios, čím chceme podporiť lokálnu umeleckú scénu,“ povedal dramaturg Kulturparku Tomáš Makara.

Viac informácií o podujatí...