Preskočiť na obsah. | Na navigáciu

Osobné nástroje

Navigation

cesta: Titulná stránka / PROGRAMY / >klubové / 2012 / 14.04.2012
This is UNI Plone Theme

14.04.2012

EmilŠ : YANN TIERSEN / L´ABSENTE
Kedy 14. 04. 2012
od 19:00 do 22:00
Kde klub
Vstupné za členské a 2%
Autor

Yann Tiersen  

Francúzsky hudobník narodený 23. júna 1970 v Breste. Dostáva sa mu klasického vzdelania, na viacerých konzervatóriách študuje hru na husle a klavír.

Ako teenager je ovplyvnený hudbou rockových skupín The Stooges a Joy Division a Yann veľmi skoro opúšťa svet vážnej hudby. Začína hrať v rockových skupinách a taktiež skladá hudbu pre krátke filmy a hry.

Prvé vlastné album mu vychádza v r. 1995. Úspech u publika prichádza s jeho tretím albumom - Phare a do povedomia širokej hudobnej verejnosti sa dostáva v r. 2001, keď vydáva CD L  Absente a stáva sa autorom hudby v úspešnom filme - Amélia.  Otvára sa mu aj cesta do sveta, v r.

2001 a 2002 koncertuje vo Francúzsku a v Anglicku. Spolupracuje s mnohými hudobníkmi, skladá hudbu pre ďalší film - Good Bye Lenin. Jeho zatiaľ posledné album - Skyline vychádza v r. 2012. Viac o Y. Tiersen v sobotu 14.6.

Jacques Loussier Trio - Allegretto from symphony no.7. od L.v.Beethovena,  Theme and Variations.

Známy predovšetkým adaptáciami hudobných diel Bacha, Vivaldiho, Mozarta, Satieho, Debussyho, Shumana. Je absolventom Národného hudobného konzervatória v Paríži. Koncom 50-tych rokov formuje Play Bach Trio, ktorého hudba predstavuje fúziu klasickej a jazzovej hudby využívajúc Bachove kompozície ako základ improvizácie. Play Bach Trio má veľký úspech až do r. 1970, keď záujem o túto hudbu upadá.J.

Loussier opúšťa koncertné pódia a uchyľuje sa do domova v Provance.

Vybuduje si tak vynikajúce domáce štúdio, že o nahrávaní u J.L. má záujem veľa, hlavne rockových hudobníkov. V r. 1985 J.L. oživuje koncepciu Play Bach Trio a opäť úspešne nahráva pre Telarc Jazz......

 

Viac informácií o podujatí...