Preskočiť na obsah. | Na navigáciu

Osobné nástroje

Navigation

cesta: Titulná stránka / PROGRAMY / >mimoklubové / 2012 / 18.7.12 Dorota Nvotová & Damage Glitters
This is UNI Plone Theme

18.7.12 Dorota Nvotová & Damage Glitters

Do Košíc mieri zaujímavá osôbka – Dorota Nvotová. Fanúšikom predstaví dnes o 20.00 hod. v Pube U Kohúta svoj nový album JUST!, ktorý nahrala v Nepále spolu s najväčšími tamojšími rockovými hviezdami.
Kedy 18. 07. 2012
od 20:00 do 22:00
Kde Ke, Pub U Kohúta
Vstupné za 5€
Autor

KOŠICE. Hudobníčka a herečka strávi celý júl na turné po Slovensku a Česku. Niektoré nepálske hviezdy dokonca vystúpia spolu s ňou.

„Autorský album JUST! vznikol po štvorročnej tvorivej pauze, keď Dorota počas svojho pobytu v Nepále, kde bola sprievodkyňou po Himalájach a manažérkou detského domova, písala aj texty a hudbu. Bolo len prirodzené, že svoj ďalší album nahrala práve v tejto krajine s nepálskymi hudobníkmi,“ naznačil organizátor koncertu Tomáš Okres.

Album je aj unikátnym spojením Doroty a skvelého nepálskeho gitaristu Bishnu Gurung (gitarista legendárnej nepálskej skupiny The Edge), ktorého miestni považujú za svojho Jimiho Hendrixa. Keď ho vraj Dorota prvýkrát počula hrať v bare, okamžite jej napadlo natočiť album.

„Aj keď majú piesne stále svojský, pre Dorotu typický štýl, cítiť v ňom Bishnuov prínos a v Dorotinej hudbe konečne dostala viac priestoru gitara. Na basgitare a na bubnoch hrajú muzikanti z nepálskej skupiny Damage Glitters.“

(Prevzaté : Korzár, SME)

http://www.pubukohuta.sk/Akcie

 

ECHO [GK] : Vedel som, že to bude rock, ale čakal som bubienky, zvončeky, chrastítka ...nakoniec ErikaV ma z toho vyviedla. „Aj Slováci hrajú rock, nemusíme hrať na fujare“. OK. A bol to rock divoký a dobrý. Globalzácia ? Ešte viac ma prekvapila DorotaN. Počul som ju prvý krát. U mňa je 1:1 napr. k PJ Harvey.

Viac informácií o podujatí...