Preskočiť na obsah. | Na navigáciu

Osobné nástroje

Navigation

cesta: Titulná stránka / PROGRAMY / >mimoklubové / 2013 / 15.6.12 AMC u Kohúta
This is UNI Plone Theme

15.6.12 AMC u Kohúta

Nakoniec...NEBOLO !!! V predpredaji sa predalo 7 lístkov. Z toho 6 bolo z Fonoklubu...
Kedy 15. 06. 2013
od 19:00 do 21:30
Kde U Kohúta
Vstupné za 6€
Autor

AMC TRIO & Michael Patches Stewart u Kohuta.

    • Večer o 19:00 v záhrade u Kohúta za 6€ bude mimoriadne dobrá muzika a to : AMC Trio + Michael „Patches“ Stewart.
    • AMC v „mieri“ prešlo od Hevhetie k nemeckému vydavateľstvu. Od tohto kroku očakávajú , že sa lepšie presadia na európskom trhu, že im to pomôže k ďalšiemu rozletu. Môžeme len zapriať veľa úspechu.
    • V novom vydavateľstve im aj práve vychádza nový album „One Way Road To My Heart“. Poniektorí z nás ho aj počuli a vraj je výborné, ako všetky predošlé. Vysoko pravdepodobne, že najlepšie. O to skôr, že ako hosť je na albume Randy Brecker. Kto by o ňom nič nepočul, nech ani nečíta ďalej (skúste Superstar). Určite zahrajú novinky aj z tohto alba.
    • U Kohúta zas vystúpia s trubkárom Michael „Patches“ Stewartom. Američan, narodený v New Orleanse, spolupracoval s Quincy Jonesom, Al Jarreau, David Sanborn, Anita Baker, George Duke, Bonnie Raitt, Rickie Lee Jones, Marcus Miller, Babyface, Diana Ross, Whitney Houston. Momentálne žije v Poľsku a vystupuje aj na Slovensku s AMC !
    • Už sme ho počuli s AMC v Prešove, jeho hra na trubku je pokojná, uhladená, bez zbytočnej hrdze a škrípania. Najskôr sa dá prirovnať k štylu Milesa Davisa z jeho cool obdobia. Výborne zapadá do „európskeho jazzu“ AMC.
    • Nakoniec máme jeho sólové albá v archíve : AVa 2934 = Blue Patches ; a AVa2972 = Blow.
    • Príďte všetci. Lístky sa dajú rezervovať cez PištuR na stefanradvak@gmail.com alebo tel. 0903121037. (kupce ľudze, bo nebudze)

 

ECHO :

[GabiK]

Pre žalostne nízky počet predaných lístkov v predpredaji (8, z toho 7 bolo klubových) sa minulý týždeň koncert AMC u Kohúta Nekonal. Je to jednak žalostný stav s kultúrnym vedomím priemerného poslucháča, keď na druhú ligu je vypredané a o tretiu ligu je ešte väčší záujem. Druhá vec je, že aj prvá liga (AMC+Patches) musí byť VÝRAZNE, VÝRAZNE viac propagovaná. A to nemusí byť lacné. Úroveň kultúrneho vedomia je téma dlhodobá.

[OskárS] :

k tomuto len tolko ... keby to bol regulerny koncert v hale atd. tak chapem ze nepredane listky sposobia organizatorovi vrasky na cele ... aj ked na druhej strane ked sa v Thalii nepredaju listky vopred tak aj tak nerusia koncert a ono sa to na mieste vzdy volajako dozbiera ... ale v tomto pripade islo o hranie v HOSPODE kde sa aj tak chodi a chciet dopredu vypredat listky je trapne a hlupe ... muzika sa do hospody dotiahne preto aby si ludia zvykli ze sa hra (aj ked toto bola zrovna PRVA liga ale furt to tak nie je) a potom hospodu navstevuju aj keby sa zrovna nic nehralo ... majitel by v ramci marketingu/reklamy svojho podniku kludne mohol zacalovat koncert bez ohladu na to kolko pride ludi (vid. napr. Pali Baksy) nehovoriac o tom ze sam je muzikant a velmi dobre vedel o koho ide ... a ze minule na Cekyho bolo vypredane tak to veru argument nie je ... a nakoniec ako sa asi citili AMC + Patches Stewart ked im to zrusil ... keby boli miestni amateri co prave zacinaju hrat tak nepoviem ale v tomto pripade :-( no jednoducho podla mna si Tomi Okres vystavil take vysvedcenie ake by mu nikto iny nemohol dat ....

[Tomi Okres]

Dobrý deň prajem všetkým.

Najprv sa chcem poďakovať Martinovi Marinčákovi, že mi Vašu rozpravu preposlal. Inak by som o nej netušil. Chvíľku som síce váhal, či vôbec reagovať, ale veď nakoniec.....prečo nie?

Pár slov ku propagácii a následnému zrušeniu koncertu AMC Trio & Michael "Patches" Stewart :

  • vytlačil a vyvesil som plagáty, inzeroval v Korzári, Zajtrajších Novinách, pozýval som stovky ľudí cez Fcb udalosť,
  • poslal info na spústu emailových adries. Za 3 týždne som predal osem lístkov (sedem z toho zrejme Vášmu spolku)...
  • vo štvrtok, dva dni pred koncertom som zavolal Petrovi Adamkovičovi, že čo s tým urobíme.
    Inak volal som mu každý druhý deň s tým, že hrozí prúser a žiadal ho, aby sa do propagácie zapojili aj oni.
  • kapele som teda navrhol alternatívne riešenie, ísť do menšieho priestoru.
    ONI SAMI sa o pár hodín rozhodli koncert radšej zrušiť. Áno, uvítal som to s úľavou, priznávam.
  • všetci by sme sa pred "Patchesom" hanbili, že hrá pre 20 ľudí v prázdnej záhrade s kapacitou 150 miest.
  • viem, že to nikoho nezaujíma, ale ja nie som milionár, nemám granty z Ministerstva ani žiadnych sponzorov  a nemôžem si dovoliť ísť do tak veľkého mínusu len kvôli láske k jazzu, pardón.
  • keďže do novín som už nestihol dať info o zrušení koncertu, bol som zvedavý, koľko ľudí v sobotu príde,  bolo ich presne sedem, čo prišli "direkt" na koncert.

Bolo by vhodné, aby aj kapela k tejto veci pristúpila s troškou sebareflexie :

  • koľkokrát za posledný rok hralo AMC Trio v Košiciach? Veď ostatný koncert mali s Incognitom v Starej šport.hale TÝŽDEŇ (!!!) pred Kohútom, kde ich videlo tisíc ľudí.
  • čo spravilo AMC Trio pre to, aby ľudia na koncert do Kohúta prišli ?   Nemyslím si, že stačí ak kapela info "zavesí" na stránku a je vybavené. V prípade AMC zjavne nie.
  • ďalšia vec je, že meno "Patches" ani v jazzovej komunite Košíc asi tak nerezonuje, ako sme si mysleli.

Záverom...
Sám som sa na tento koncert veľmi tešil a vážim si, že ma chlapci oslovili. Mrzí ma, že sa koncert zrušil a je to pre mňa veľké ponaučenie do budúcnosti, aby som sa reálnejšie pozrel na (ne)usporiadávanie jazzových koncertov. Je smutné, že jazz na Slovensku je odkázaný na štátnu pomoc....

Ďakujem za pozornosť a prajem Vám všetko dobré.

Tomi Okres

[GabiK]

Dobrý deň, vlastne Ahoj.

Predpokladám, že si môžeme tykať. Ja mám 69 , nie kíl. Hlavne ale, že sme na tej iste strane barikády, že máme rovnaký ciel, totiž aby dobrá muzika sa dostala medzi čo najviac ľudí. Tvoj príspevok som zaradil do časti „Echo“ na stránke propagujúcej (neuskutočený) koncert AMC. Pozri TU.

A to je aj náš príspevok do propagácie tejto akcie. A hneď aj ponúkam do budúcna : môžeme prispieť skromnou propagáciu každej tvojej hudobnej akcie či U Kohúta, či inde.

Preťukaj si celú web stránku. My existujeme viac ako 45 rokov. Mávame programy každý víkend, obyčajne v soboty (v lete presúvame aj na piatky a nedele). Pozri za minulý rok TU a tento rok TU. Okrem toho poskytujeme prehľad hudobných / kultúrnych akcií v „kalendári“ s odkazmi „Viac“, pozri TU. Zaujímavejšie mimoklubové hudobné / kultúrne akcie ešte propagujeme samostatne, pozri za minulý rok TU, za tento rok TU.

Problém je identický ako so „závažnou“ muzikou. Málo ľudí to zaujíma, málo ľudí sleduje tento web, málo je nás v klube. Rovnako ako málo ľudí sa zaujíma o jazz (ale aj inú „dobrú“ muziku).

Podnikanie v kultúre je veľmi problematické. Peniaze sú rozhodujúce. Ale aj myslenie ľudí. Vieme to zmeniť? Za aký čas?

Táto debata je nekonečná, ale najlepšie sa debatí pri pive. Raz niekedy U Kohúta, alebo pozývam ku nám do klubu.

GK

[Tomi Okres]

Zdravím p.Kövér.
Ďakujem Vám za odpoveď aj za to že ste mi dali priestor v tejto debate. A jasné že mi tykajte :).  Viem o fonoklube, veď je legendárny. Rád Vás privítam U kohúta (môžeme tam niekedy spraviť aj debatu s počúvaním, pozeraním atď.),rád aj prijmem pozvanie, aj keď väčšinou cez víkendy sám hrám. Neviem čo všetko ste ochotní propagovať, lebo U kohúta aj v Beerhouse (podniky, ktoré "riešim")  sa málokedy koná jazz, príp.iná "závažná" hudba.
Zatiaľ pekný večer

Viac informácií o podujatí...