Preskočiť na obsah. | Na navigáciu

Osobné nástroje

Navigation

cesta: Titulná stránka / PROGRAMY / >mimoklubové / 2013 / 25.7. Artrance Performance
This is UNI Plone Theme

25.7. Artrance Performance

ARTRANCE PERFORMANCE vystúpi v Košiciach!
Kedy 25. 07. 2013
od 20:00 do 22:00
Kde GeS
Vstupné za ???€
Autor Jozef Kukura

Medzinárodná pohybová performance ARTRANCE.

Artrance Performace je spojením viacerých etablovaných umelcov, ktorí tvoria na poli súčasného umenia,experimentálnej,improvizovanej a komponovanej tvorby.

Eivind Aarset ako gitarista, novátor hry na elektrickej gitare, známy zo spoluprác hudobníkov svetovej scény, ktorí inšpirovali mladú generáciu, Andrea Ladanyi, ako sólová tanečníčka maďarského baletu, Gergo Borlai, bubeník a držiteľ niekoľkých ocenení, David Kollár, gitarista, autor filmovej a divadelnej hudby, Lenka Dusilová, spev,  realizujú multimediálny projekt s cieľom prezentovať súčasnú hudobnú, pohybovú a vizuálnu tvorbu.

Video z prvej skúšky v roku 2012:

http://www.youtube.com/watch?v=YAzfw9e1guk

Eivind Aarset

Eivind Aarset je gitarista, skladateľ a zvukový experimentátor známej nórskej hudobnej scény, ktorý roky spolupracoval s hudobníkmi ako Bill Laswell, Nils Petter Molvaer, Jan Bang, David Sylvian, Brian Eno, Dhafer Youssef, Paolo Fresu, Andy Sheppard. Jeho sólové albumy boli v americkom New York Times hodnotené ako najlepšie jazzové - elektrické albumy po ére Milesa Davisa.

Andrea Ladanyi

Absolvovala Narodnú maďarskú akadémiu baletu. Sólova tanečnícka baletu Gyori pod vedením choreografa Ivana Marko absolvovala moderný a jazz balet v mestách Toronto, New York, Los Angeles. Ako sólova baletka v Mestskom divadle v Helsinkách, Finsku, choreograf Jarma Uotinen. Získala viac ako 20 ocenení za najlepšiu herečku a tanečníčku roka vo svete.

Gergo Borlai

V súčastnosti jeden z najuznávanejších bubeníkov sveta. Spolupracuje s hudobníkmi z USA od Chicka Coreu, Joe Zawinula, Johna Mclaughlina. Patrí ako international endorser pod najlepšie svetové značky ako sú Paiste alebo DrumCraft. Je držiteľom ocenenia golden stick. Americký hudobný magazín drummer-world zaradil Gerga do desiatky najlepších bubeníkov sveta. Doposiaľ vydal štyri sólové albumy a na vyše sto ďalších sa podieľal ako bubeník, aranžér a skladateľ.

David Kollar

gitarista, autor filmovej a divadelnej hudby. V súčastnosti spolupracuje s Eivindom Aarsetom a jeho Sonic Codex Orchestra. David doposiaľ pripravil hudbu k viac ako 17 filmom a siedmym divadelným predstaveniam. Posledné malo premiéru v Londýnskom East Moon theater v réžii Martyny Lyko. V súčasnosti pripravuje hudbu k dokumentárnemu filmu amerického režiséra Dmitry Trakovského - Orthodox Aljaska a dokončuje prípravy svojho sólového albumu.

 

Lenka Dusilová

Niekoľko krát ocenená speváčka, členka známych skupín ako Lucie, Sluníčko, Čechomor.V súčastnosti líderka projektu Baromantika. Je speváčkou, ktorá nie je zvyknutá stagnovať a opakovať sa. Stal sa z nej mimoriadny úkaz českej hudobnej scény, keď z pozície rockovej a popovej hviezdy prešla k osobnému vyjadreniu umožňujúcemu slobodne prijímať impulzy z najrôznejších štýlov i mimohudobných zážitkov.

Ďen pred vystúpením si môžete pozrieť workshop Gerga Borlaia a Eivinda Aarseta. o 17:00 v Košickom Gesku.




 

Viac informácií o podujatí...