Preskočiť na obsah. | Na navigáciu

Osobné nástroje

Navigation

cesta: Titulná stránka / PROGRAMY / >mimoklubové / 2014 / 22.10.2014
This is UNI Plone Theme

22.10.2014

Prešovské Jazzové Dni 2014
Kedy 22. 10. 2014
od 19:00 do 23:30
Vstupné jednodňová 12€/10€
Autor

LEPŠIE 1x VIDIEŤ AKO 100x ČÍTAŤ :

Ruggero Robin trio

Ruggero Robin je na Slovensku známy hlavne zo spolupráce so Slovenskou ikonou Petrom Lipom. Taliansky gitarista sa pohybuje hlavne na vlnách blues. Na Slovensko tentokrát zavíta so svojim triom v zložení Nicola Sorato – basa, Marco Carlesso – bicie.

Pawel Kaczmarczyk, HEADHUNTERS skladateľ a sólista je jedným z najlepších poľských jazzových pianistov svojej generácie. Je nepochybne obrovským talentom nielen poľskej, ale aj európskej jazzovej scény, cenený predovšetkým pre svoju virtuozitu, kreativitu a prekvapivo zrelú technickú vyspelosť. Na rozličných jazzových festivalov sa začal zúčastňovať už ako tínedžer a doposiaľ obdržal mnoho ocenení. V roku 2009 sa mu podarilo zvíťaziť v kategórii pianista roka, čím vtedy 25-ročný Kaczmarczyk prelomil niekoľkoročné kraľovanie vynikajúceho pianistu Leszka Możdżera, ktorý sa tam držal viac než 10 rokov.

AMC Trio & Mark Whitfield

Keď Mark Whitfield v roku vydal svoju debutovú platňu pod názvom The Marksman, New York Times ho okamžite nazval “Najlepší mladý gitarista v brandži”. Úspešná nahrávka mala byť však iba prvou z radu ďalších 14 sólových projektov. Genialitu Marka Whitfielda už ocenili hudobníci ako Sting, D’Angelo, Mary J. Blige, Chaka Khan, John Mayer, Jill Scott, Roy Hargrove, Diana Krall, Lauryn Hill, Sy Smith či Chris Botti. 22.10.2014 si tento mág príde zahrať s domácim AMC Triom, ktoré tak nadväzuje na spoluprácu s ikonami svetového jazzu.





Viac informácií o podujatí...